miercuri, 21 august 2013

retete 2 (tarte la cuptor)

Salut, bine te-am regasit!

In timp ce faceam o vizita frigiderului, in incercarea de a afla ce as putea sa mananc, mi-a venit in minte o reteta foarte simpla care se prepara relativ repede.
Deci aceasta postare face parte din categoria DIY.

Mai intai un scurt istoric despre aceasta reteta care pentru mine inca nu are un nume oficial dar eu le numesc tarte la cuptor.
Totul a incaput acum vreo 15 ani cand fratele meu a inceracat sa-si faca omleta sau oua prajite pe paine  in cuptor, inca nu stiu ce a vrut sa faca dar de acolo a plecat idea mea. Gustand din fructul muncii lui mi-am dat seama ca pot sa rafinez acea reteta simpla pentru a avea un gust mai bun.


Da ai vazut bine, este vorba de a face un fel de omleta la cuptor, care seamana mai mult la gust cu o pizza. Painea sau felia de paine este folosita pe post de blat iar continutul de „omleta” de aseaza uniform pe felie.

Ingrediente folosite in aceasta reteta pentru 16 felii de paine de marime obisnuita:
-          ceapa dupa gust (spun dupa gust deoarece daca pui prea multa ceapa risti sa se amarasca continutul dupa ce-l scoti de la cuptor) ;
-          branza dupa gust ( de preferat sa ingroase un pic mai mult omleta);
-          ceva mezeluri, ce preferi tu (pentru gust);
-          piper dupa gust;
-          doua oua;
-          pasta de tomate sau ketchup pentru culoare si sa atenueze gustul de ou;
-          paine (de preferat un pic mai veche).

Aceasta reteta se poate realiza in doua moduri si anume:
Se pun la un loc toate ingredientele (mai putin painea) intr-un blender si se amesteca pana se obtine un continut omogen (metoda rapida) sau se bat mai intai ouale impreuna cu branza iar apoi de adauga mezelul tocat marunt, iar dupa ce s-a asezat continutul pe felia de paine se pun pe deasupra solzi de ceapa (metoda lenta).



Mare grija la asezarea continutului pe felia de paine deoarece exista riscul ca acesta sa curga si sa prinda un gust din cauza oului sau sa se arda.



Dupa ce s-au asezat feliile intr-o tava mare intinsa, se introduce la cuptor timp de 15 min dupa care se roteste tava si se mai lasa inca 5 minute. Daca ai cuptor cu grill, poti lasa inca 5 minute la gril pentru a capata o culoare frumoasa.


Toate acestea fiind spuse, iti urez spor la treaba si pofta buna!


Mihai.

Niciun comentariu: