miercuri, 22 mai 2013

Introducere

Salut,

Numele meu este Mihai Russu. Am pornit acest lucru din cateva motive si anume am fost curios, din nevoia de a scrie despre lucruri si nu in ultimul rand la idea unei prietene.

Stiu ca internetul este plin de persoane depresive,  de persoane care nu fac altceva decat sa se amuze de trairile altora, dar vreau ca totodata sa arat lumii ce invataturi am tras din aceasta viata pana acum. Daca nu stiti, omul cat traieste invata!

Va rog sa ma scuzati daca nu folosesc diacritice, stiu ca nu e corect , dar nu fac un lucru oficial si-n plus unele cuvinte capata un sens total diferit, ceea ce uneori este amuzant.

Ok, despre acest blog, vreau ca-n primul rand sa pot scrie pe anumite categorii cum ar fi:
-          DIY (Do It Yourself) pentru ca am o cultura tehnica destul de bogata, cum de altfel sunt inginer mecanic;
-          Fotografie, deoarece este o pasiune, un hobby prin care pot arata lumii ce vad si eu, pot face schimb de informatii sau trucuri utile si usoare de facut;
-          Suflet, deoarece vreau totodata sa-mi povestesc viata asa cum am trecut pana acum prin ea, nu ca „voda prin loboda” ci cu cateva aventuri, unele mai frumoase iar altele mai putin frumoase. Tot in aceasta categorie vreau sa includ si muzica, deoarece parca viata ar fi mai interesanta daca am avea si o coloana sonora in acompaniament.

Despre mine: m-am nascut in Bucuresti in anul 1983 fix la sfarsitul lunii Iulie. Ca toti copii de pe atunci, primii 7 ani din viata mi-am petrecut atat la bunici cat si impreuna cu parintii. Am un frate mai mare cu 7 ani decat mine, cea mai lunga relatie pe care am avut-o a fost de 5 ani (cu suisuri si coborasuri), imi place o gama variata de muzica, de la muzica clasica, muzica dance, rock, tehno, hardstyle si hardcore (era sa scriu hard-cora). O varitate mare si extrema precum trairile pe care le am. Am foarte multi ani de scoala, desi nu am ramas repetent. Am inceput cu o scoala generala, dupa aceea am continuat cu o scoala profesionala la finalul careia am obtinut un atestat de mecanic. La sfatul unui profesor m-am inscris si la liceu. Trei ani mai tarziu am absolvit si liceul, la finalul caruia eram tehnician mecanic.revenind in trecut, pe cand eram in scoala profesionala avusesem un vis, acel vis era sa devin inginer. 8 ani mai tarziu, multe fire de par perdute si cu o evolutie pozitiva, am reusit sa obtin si licenta in inginerie mecanica, avand specializarea in echipamente  de proces mase plastice si materiale polimerice. Un prim vis implinit in acea perioada. A urmat o diploma de master in termomecanica echipamentelor pentru procese industriale sau pe scurt TEPI. Speram sa mi se mai implineasa unul la scurt timp, dar nu am avut norocul. Vroiam sa-mi intemeiez o familie alaturi de persoana pe care o iubeam. Din cauza stresului, a vremurilor nefaste si a crizei care a salasluit pe meleagurile noastre, ne-am despartit. Urma ca timp de un an sa am cea mai neagra perioada a vietii mele, un an in care am pierdut doua persoane pe care le iubeam, una dintre ele fiind tatal meu. Un an in care nu am reusit sa-mi gasesc echilibrul.  Incet punandu-ma pe picioare am reusit sa-mi gasesc de lucru, si intr-un final sa-mi gasesc partial linistea sufleteasca.

Dar sa continui si cu lucruri mai putin triste. In timp mi-am dat seama ca am cateva calitati cu care reusesc sa impresionez, trasaturi de familie pe care le-am mostenit si-mi face placere sa le folosesc, cum ar fi: creativitatea, ingeniozitatea, capacitatea de adaptare, perseverenta, corectitudinea si nu in ultimul rand perfectionismul si rationamentul. Am si cateva calitati care ma deranjaza, cum ar fi timiditatea si delasara (lucru care ma deranjaza foarte mult). As putea sterge de pe lista "delasarea"sau altfel spus procrastinare dar nu o voi face pentru ca vreau ca in postarile ce urmeaza sa iti spun cum am reusit sa renunt la acest obicei neplacut.


Ce ma bucura cel mai mult? Prietenii care au fost langa mine in acele momente groaznice, o melodie care parca intra pe sub piele atunci cand o ascult pentru prima oara, florile (orice fel de floare, mai ales cele de cactus), lumanarile si acel moment cand am realizat ceva cu mana mea si merge asa cum a fost planuit sa mearga.

Multumesc mult pentru ca ai avut rabdarea sa-mi citesti o mica particica din mine. Promit ca data viitoare voi veni cu ceva interesant, pana atunci numai bine iti doresc.

PS. daca ai un sfat sau un comentariu, esti liber sa o faci.

Cu drag, Mihai.

Niciun comentariu: