miercuri, 22 mai 2013

Suport de lumanare perforat



Din categoria  Do It Yourself, vreau sa iti prezint un suport de lumanare, pe care cu un pic de munca si rabdare il poti  face si tu.

Iata ce trebuie sa stii mai intai:

„Ingrediente”: o cutie de aluminiu (prefereabil o cutie de suc de 0.33 ml), cateva agrafe de hartie, un patent (cleste sau cleste cu cioc de papagal), un cutter, un ciocan (nu pentru a batea  ceva, ci pentru a ne folosi de coada lui in pic mai spre final) si o pioneza mai solida, ceva in genul celora de se  pot imfige intr-un panou de pluta.

Ce trebuie sa ai in vedere inainte sa te apuci de munca: obiectele cu care o sa lucrezi vor avea muchii taioase si pot provoca intr-un moment de neatentie taieturi foarte adanci si foarte incomode. Uneltele cu care lucrezi de asemeni iti pot provoca rani.

Ok, hai sa incepem.

Primul lucru care trebuie facut e sa indepartam capacelul cu ajutorul cutterului. Incet si cu grija infigem cutterul in santul capacului, iar de acolo continuam ca si cum am desface o cutie de conserve. Dupa ce capacul a fost indepartat, luam muchia din interior cu ajutorul patentului si o tragem afara inspre exterior. Nu iti face griji daca acea muchie se va rupe. Dupa ce muchia a fost trasa spre exterior, o impingem usor spre fundul cutiei, ca sa iasa si ceea ce a mai ramas din capacel, din imbinarea dintre capac si cutie.

Dupa ce am indepartat si restul capacului putem indesa in cutie hartie de ziar. Scopul acestei operatii este de a preveni strivirea cutiei in timp ce practicam gaurile cu ajutorul pionezei. Deci hartia trebuie indesata destul de bine in cutie.

Si acum incepe distractia.. ai de ales daca vrei sa faci basici in varful degetelor sau in palma. Eu deoarece am o surubelnita electrica, am prins pioneza in mandrina si am inceput a face gauri in cutie. Tu decizi  ce e mai confortabil pentru tine (patent sau orice altceva).



Modelul gaurilor ti-l poti alege singur, important fiind sa nu concentrezi prea multe gauri in aceeasi zona deoarece cutia se va deforma neplacut.

Cu gauritul poti ajunge si pe fundul cutiei, dar sa ai grija ca acolo grosimea cutiei este mai mare decat pe partea cilindrica.


Dupa ce am terminat cu gauritul (ceea ce rar se intampla) putem sa indreptam  fundul cutiei cu ajutorul unei cozi de ciocan, presand foarte tare in interiorul cutiei. Acum intrebarea evidenta, de ce asa de tare? Pentru ca acea cutie a fost proiectata sa reziste la presiuni de 5-10 atmosfere, avand in vedere ca o roata de automobil are numai 2 atmosfere.

Acum, dupa ce am terminat de taiat, gaurit si intreptat fundul, putem face o proba cu o lumanare. De preferat noaptea, pentru un efect sporit.

Si ca sa incheiam activitatea, mai putem face un lantisor din agrafe de hartie, pentru a putea suspenda acea cutiuta de lustra sau oriunde e posibil.

Mare atentie ca acea lumanare se va incalzi, la fel si cutia. Este de preferat ca lumanarea sa fie pusa intr-un paharel transparent, un pic mai inalt decat lumanarea.



















Si in incheiere doresc sa te intreb daca ceva nu este clar, lasa un comentariu.

Spor la treaba!

Niciun comentariu: